O meni

Ja sam Hrvoje Kovačićek
Web, UX i UI dizajner

U slobodno vrijeme volim crtati.

Moja dosadašnja iskustva su me naučila da pronalazim kreativne načine zadovoljavanja potreba, zahtjeva klijenata, istovremeno pružajući originalna i vizualno atraktivna rješenja.

Uvijek sam volio stvarati, a danas želim stvarati upravo s Vama i pomoći Vam ispričati upravo Vašu priču.

Papir ubrzava proces izrade žičanih modela.

Čime se bavim?

01

Istraživanje
i strategija

Istraživanja je bitno provoditi u bilo kojem poslovnom procesu, kako bi se pronašle najbolje prakse i smanjili nepotrebni troškovi. Ona daju informacije o ponašanju korisnika, njihovim željama i potrebama, motivaciji za korištenjem proizvoda ili usluge.

02

Dizajn
korisničkog iskustva

Moj cilj je stvaranje naprednih i što jednostavnijih rješenja koja će zadovoljiti potrebe korisnika i unaprijediti njihov život. Što je više truda uloženo u istraživanje korisnika, a manje ega i pretpostavki, to će rezultat u konačnici biti bolji.

03

Dizajn
korisničkog sučelja

Kombiniram veze između vizualnog identiteta proizvoda, odn. organizacije s marketinškom pričom koju poduzeće želi komunicirati korisnicima. Trudim se stvoriti osjećaj harmonije i jedinstva, a time ujedno i unaprijediti korisničko iskustvo.

04

Marketing
 

Razvijam strategiju komunikacije, dizajniram promotivne materijale, kreiram sadržaj za javnost i dijeljenje na različitim društvenim mrežama, ali i razmišljam o načinu plasmana sadržaja - sa željom povezivanja interesa brenda i krajnjih korisnika.

Kao glavni alat koristim Sketch

Projekti

Ovo je šarena i zabavna mozgalica, poprilično jednostavna za korištenje, koja nudi dubok i zabavan gameplay.

Switch - igrica za povezivanje istobojnih kockica →

posao.hr je portal za zapošljavanje koji postoji već više od 18 godina. Glavna uloga posao.hr-a je povezivanje poslodavaca i posloprimaca.

posao.hr – portal koji povezuje poslodavce i posloprimce →

Bellabeat ima pregršt različitih proizvoda koji pomažu ženama da žive zdraviji i kvalitetniji život.

Bellabeat - web trgovina za kupnju pametnog nakita →

Ovo nije još jedna obična aplikacija za oglašavanje novih i rabljenih proizvoda. Fair Ninja je jedinstveni oglasnik koji omogućuje svakoj osobi s pristupom internetu da oglašava, trguje i/ili kupuje proizvode. A za razliku od drugih platformi kao sredstvo razmjene koristi kriptovalute.

FairNinja - prvi oglasnik s kriptovalutama →

The Network je 2018. godine organizirao trodnevnu konferenciju ‘Igre bez granica’ u hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera. Konferencija je bila u duhu Olimpijskih igara i svjetskog nogometnog prvenstva.

The Network - Konferencija u Dubrovniku →

Cut Me je mobilna aplikacija za oglašavanje frizerskih salona, koja korisnicima frizerskih usluga omogućuje brz uvid u cjenik, recenzije, te sjedišta pružatelja usluga. Naručiti se možete ‘uz nekoliko klikova’ i to bez napuštanja aplikacije. Uloga aplikacije je stvoriti novi kanal za pretraživanje frizerskih salona, te unaprijediti dosadašnji pristup korisnicima ovakve vrste usluga. Posebnost aplikacije je da izlistava Vama najbliže salone.

Cut Me - aplikacija za naručivanje kod frizera →

Spremni za suradnju?

Kontaktirajte me

Naglasak je na kreativnom promišljanju svakog detalja

Moj portret
Moje radno okruženje
Detalji o meni:

Rođen sam 21. lipnja 1992. godine u Zagrebu gdje sam pohađao osnovnu, srednju školu te sam upisao preddiplomski stručni studij Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a zatim i diplomski studij Grafičkog fakulteta u Zagrebu.

Završetkom preddiplomskog studija stekao sam zvanje stručnog prvostupnika inženjera informacijske tehnologije, dok sam obranom diplomskog rada na Grafičkom fakultetu pod nazivom ‘Proces oblikovanja korisničkog iskustva’ postao magistar inženjer grafičke tehnologije.

Tijekom svog fakultetskog obrazovanja dobio sam nagradu 'The Best Design' za najbolji dizajn mobilne aplikacije na natjecanju TVZ Mobile Challenge Cup, brončanu medalju na izložbi Inova Mladi te osvojio drugo mjesto na Infinum-ovom Hackathonu.

Još kao student počeo sam raditi za Bellabeat, tada mladi zdravstveni / tehnološki orijentirani startup s oko 20 zaposlenih. Tijekom mog trogodišnjeg rada u Bellabeatu stekao sam dragocjeno iskustvo surađivajući s različitim timovima, od programera, hardverskih inženjera do dizajnera. Međutim, moje najveće i najvrjednije iskustvo bilo je sudjelovanje u gotovo svim fazama razvoja različitih mobilnih aplikacija i web stranica, kao i njihovom plasmanu na tržište.

Po završetku rada u Bellabeatu, odlučio sam se baviti drugim projektima, koji su uključivali web dizajn, UX i UI dizajn, a zatim sam dobio stalan posao u Oglasniku, poduzeću koje na tržištu postoji već više od 30 godina.

Sva moja dosadašnja iskustva su me naučila da pronalazim kreativne načine zadovoljavanja potreba, zahtjeva klijenata, istovremeno pružajući originalna i vizualno atraktivna rješenja.

Uvijek sam volio stvarati, a danas želim stvarati upravo s Vama i pomoći Vam ispričati upravo Vašu priču.