UX / Web dizajn & Front-end development

Bellabeat - web trgovina za kupnju pametnog nakita

O Bellabeat-u

Godine 2015. osnovan je hrvatsko-slovenski startup koji se bavi proizvodnjom pametnog nakita za žene.

Prvi proizvod izdan od strane ovog startupa je LEAF, uređaj dizajniran za praćenje ženskog zdravlja koji uz pomoć aplikacije daje uvid u aktivnost, san i menstrualni ciklus, nudeći vježbe i rješenja za postizanje bolje fizičke i mentalne stabilnosti.

Početan Bellabeatov tim od svega dvadesetak mladih ljudi rastao je kroz godine, a danas je ovo poduzeće prepoznatljivo u Hrvatskoj, a i diljem svijeta.

Bellabeat sve svoje digitalne proizvode (web stranice, različite mobilne aplikacije, firmware) stvara ‘inhouse’ u svojem uredu u Zagrebu.

Danas ovo iskusno poduzeće ima čitav niz različitih proizvoda i aplikacija koje pomažu ženama da žive što je to moguće zdravijim i kvalitetnijim životom.

Moja uloga

Na početku svog rada u Bellabeatu bio sam zaposlen na poziciji UX dizajner i zadužen za oblikovanje različitih mobilnih aplikacija koje su služile za testiranje ciljanog tržišta.

No, kako je rad u startupu dosta izazovan, te se struktura i potrebe svakodnevno mijenjaju, kroz nekoliko mjeseci postao sam front-end programer. Posjedovao sam potrebne vještine, a oni nisu imali osobu zaposlenu za to. Dizajnirao sam i programirao tadašnje web sjedište ovog IT startup-a. Usko sam surađivao uz marketing, te smo na svakodnevnoj razini smišljali strategiju za razvoj web sjedišta i e-mail kampanja, kojima smo se trudili zainteresirati potencijalne kupce.

Kasnije sam unaprijeđen u voditelja web projekta. Još kao student imao sam priliku doći na tako odgovornu i visoku poziciju. Uz pomoć marketing i growth tima bavio sam se konstantnim izmjenama na web stranici, provedbom kampanja, AB testiranjima, smišljanjem načina kako implementirati nove proizvode, prikupljanjem leadova, itd.

Mobilna navigacija je kao navigacija unutar mobilne aplikacije

Pojednostavljena mobilna navigacija ubrzava proces pretraživanja.

Buy now button

Nema dobre stope konverzije, ako ‘call to action’ nije konstantno dostupan.

Posebne promotivne aktivnosti za bolju prodaju

Promotivne aktivnosti s ciljem veće prodaje moraju biti unikatne.

Bellabeat LEAF se može nositi kao ogrlica, narukvica ili privjesak.

Potrebno je pokazati koliko je proizvod svestran.

Expand content with button

Istraživanje je jednostavnije uz proširive elemente stranice.

Ovo je tehnološki proizvod.

Ovdje se ne radi samo o nakitu, već i o pametnoj tehnologiji, a korisnik to ne može znati bez jasnog prikaza.

Tko ne želi primiti ovakav newsletter?

Newsletteri služe za dodatno angažiranje korisnika.

Insta Shop - nemojte kupiti proizvod dok ne znate kako izgleda na drugima.

Trebate znati kako proizvod izgleda na ‘stvarnim’ osobama.

Istražite proizvode uz pomoć velikih slika i kratkih tekstova

Bellabeat-ovo web sjedište spaja predivne velike slike proizvoda i kratke tekstove kako bi se jasno komunicirale ključne značajke proizvoda.

Možda niste vidjeli?

Switch je već poznati tip igara u kojima se, spajajući kvadrate istih boja, ruše redovi. Ovo je šarena i zabavna mozgalica, poprilično jednostavna za korištenje, koja nudi dubok i zabavan gameplay.

Switch - igrica za povezivanje istobojnih kockica →

Ovo nije još jedna obična aplikacija za oglašavanje novih i rabljenih proizvoda. Fair Ninja je jedinstveni oglasnik koji omogućuje svakoj osobi s pristupom internetu da oglašava, trguje i/ili kupuje proizvode. A za razliku od drugih platformi kao sredstvo razmjene koristi kriptovalute.

FairNinja - prvi oglasnik s kriptovalutama →